Start | Lägenheten | Priser/villkor | Resvägar | Gavorrano | Golf | Rundturer & Tips | Galleri | Kontakt
Lägenheten

Lägenheten

Lägenheten ligger i byns medeltida kärna, centro storico. Vi vet inte hur gammal den är, men några grannar har sagt att den kan vara från 1100-talet. Då skulle den ha varit en del av det gamla klostret, men den är troligen några hundra år yngre. Idag har den trots modern standard behållit det mesta av den gamla karaktären. Takhöjden är nästan 4 meter och taket är det traditionellt toscanska med grova, mörka bjälkar i kastanj och rödbrunt tegel däremellan.

När man gått upp för yttertrappan finns utanför dörren en liten avsats med ett bord och två stolar. Väl innanför dörren kommer man direkt in i köket med matplats för fyra. Till höger ligger det relativt stora duschrummet men fortsätter man rakt fram så kommer man in i vardagsrummet med stor öppen spis och utgång till balkongen. Här finns en bäddsoffa som blir till en smal dubbelsäng (1,40 m bred) och i sovrummet till höger finns två sängar. Det finns också tillgång till en rejäl upplåsbar extrasäng och en resebarnsäng men mer än 2 vuxna och två barn eller 4 vuxna skall man nog inte vara för att bo bekvämt.

Från balkongen på ca 6 kvm har man utsikt över berget, den gamla gruvan, ner över dalen och där bakom Medelhavet, Elba och ibland Korsika. Balkongen är inte bredare än ca 170 cm men ändå tillräckligt stor för att man där både ska kunna ta morgonkaffet och äta middag eller varför inte sitta och läsa och sippa på en Campari. Matborden i köket och i vardagsrummet har vi byggt så att de med försiktighet kan flyttas mellan rummet eller ut på balkongen. I vardagsrummet har vi dukat långbord och t.ex. haft fest för grannarna, ca 14 personer.

Lägenheten har för det mesta en behaglig innomhustemperatur men under sommaren 2012 var det en 3 månader lång värmebölja som gjorde att sovtemperaturen ibland blev väl hög. Därför har vi numer en flyttbar kylanläggning som man ställer i det rum där behovet av kyla är som störst. I duschrummet finns en ny tvättmaskin och i vardagsrummet en platt-TV med DVD-spelare.

Ladda ned som pdf »
Bildgalleri »
Synpunkter eller önskemål om sidan, maila mia@singsing.se