Start | Lägenheten | Priser/villkor | Resvägar | Gavorrano | Golf | Rundturer & Tips | Galleri | Kontakt
Rundturer & Tips
Bada
Marknader
Vingårdar
Olivolja
Varma källor
Gruvan
Utflykter till andra städer
Vingårdar

Tre av de närmaste vingårdarna ligger på vägen till Puntone. Poggio delle Birbe kommer först. Den hittar man om man i rondellen i Filare halvvägs ner för berget först tar till vänster och sedan direkt till höger mot Follonica. Där mitt på den långa raksträckan ligger vingården till vänster. Fortsätter man rakt fram och tar till vänster när man kommer fram till den följande korsningen så kommer skyltarna efter några hundra meter att visa La Pierotta som ligger på höger sida av vägen. Om man istället väljer att fortsätta rakt fram så dyker Il Pupillo upp på vänster sida ganska snart efter avtagsvägen upp mot Scarlino. Åk gärna in och köp vin, men provsmaka först. Det går att köpa både på flaska och i lös vikt om man har tomflaskor med. Priset i lösvikt ligger ofta runt 13 kr litern. 5-liters glasflaskor finns i köket.

Om man istället tar direkt till höger mot Bagnio i rondellen i Filare och följer den några hundra meter för att därefter ta till höger vid en skylt som jag tror pekar mot Grosetto så hittar man efter den vägen vingården Rigoloccio. En av våra favoriter, I Campetti, kommer man till om man sedan åker vidare mot Ribolla. Strax innan Ribolla ligger den oansenliga vingården med de goda vinerna på vänster sida.

Dessa små vingårdar producerar förutom Monteregio di Massa Marittima DOC andra egna viner med olika druvor och druvblandningar.

Vi befinner oss ju nästan på gränsen till Chiantidistriktet med sina otaliga vingårdar och viner som kan vara allt från "så där" till fantastiska". Distriktet ligger inom räckhåll för en dagsutflykt och varför inte rikta in sig mot Greve in Chianti och besöka vingårdarna på vägen dit och i dess omgivningar.

Dagsutflykter kan man också göra till Montalcino med det berömda Brunellovinet, Montepulciano med sitt Vino Nobile och San Gimigniano som är känt för sitt vita vin, Vernaccia. Något närmare ligger uppstickaren Scansano som inte skäms för sitt Morellino di Scansano.
Ladda ned som pdf »
Bildgalleri »
Synpunkter eller önskemål om sidan, maila mia@singsing.se