Start | Lägenheten | Priser/villkor | Resvägar | Gavorrano | Golf | Rundturer & Tips | Galleri | Kontakt
Resvägar
Flyg & hyrbil
Hyrbil från Rom
Hyrbil från Pisa
Bila från Sverige
Hyrbil från Rom
Man kan antingen flyga till den största flygplatsen Fiumicino (den kallas också Leonardo da Vinci) eller till Ciampino. Var man hamnar beror på vilket flygbolag man väljer. Det varierar vilken biluthyrare som är billigast så det lönar sig att jämföra. Om man flyger till Ciampino med Ryanair har det hittills alltid varit billigast att hyra bil hos Hertz via Ryanair. Beställ bil i förväg på nätet. Om man försöker hyra på plats är risken att bilarna har tagit slut.

Från Fiumicino
Från Fiumicino är färdvägen inga större problem. Man sig bara ut på den näraliggande motorvägen och åker mot Civitavecchia. Där kan man sedan fortsätta enligt senare delen av nedanstående färdbeskrivning från Ciampino.

Från Ciampino
Biluthyrarnas kontor ligger en bit bort utanför ankomsthallen. Rakt ut från utgången på ankomsthallen ser man på andra sidan den trafikerade planen en liten ”shuttlebus” som kostnadsfritt tar en till biluthyrarna. Håll till vänster på trottoaren utanför portarna och följ den förbi avgångshallen så kommer ni runt trafiken och fram till ”shuttlebussen”.

När man väl hämtat bilen och åker iväg så tar man direkt till höger utanför flygplatsen. Snart skall man ut på en ny väg som kommer snett bakifrån vänster. Där kan det bli litet ”roddigt” och strax därefter går den vägen ihop med en ytterligare en väg som kommer snett bakifrån vänster. Här någonstans hittar man den första vägskylten man ska bry sig om. På den står Fiumiciono och ett flygplatstecken. Följ den och om det eventuellt har kommit upp någon ny skylt mot Civitavecchia. Ytterligare ”besvärligheter” följer men försök hela tiden ligga i vänsterfil. Då ligger man rätt när man efter ytterligare en liten bit kommer till en punkt där vägen delar sig som ett Y. Om man tar till höger i y:et kommer man in i Rom. Bland alla skyltar som pekar mot vänster finns en med ett litet grönt fält där det står Gran anulare. Följ den genom den skarpa vänsterkurvan. Efter kurvan kommer man ut på en flerfilig väg. Den ska man åka tvärs över direkt och lägga sig i högerfilen och bara efter några meter ta av till höger och följa den gröna skylten mot Civitavecchia.

Därefter är det bara att följa skyltarna mot Civitavecchia. Den enda svårigheterna här är att vara uppmärksam på skyltarna så att man inte missar när man ska ta av mot Civitavecchia. Bland annat ska man strax efter en bro som skymmer skyltarna på andra sidan ta till höger mot Civitavecchia. Den som flyger till Fiumicino kan följa vägbeskrivningen härifrån.

På vägen passerar man betalstationer vid två tillfällen. Senast vi åkte kostade det 1,8 Euro vid varje station. Så se till att ha litet växelmynt till hands. Om stationerna är obemannade lägger man ner pengarna i något som påminner om en skål. Det behöver inte vara jämna pengar.

Efter Chivitavecchia följer man skyltar mot Grossetto och Livorno. Åk förbi Grossetto och fortsätt ca en halvtimme. Då dyker det först upp en avfart mot Gavorrano Scalo. Fortsätt förbi den till nästa avfart mot Gavorrano. Där hamnar man i en rondell där man följer pilarna mot Gavorrano. Vägen leder över en bro som går över järnvägen. Bron slutar med en skarp vänstersväng. Fortsätt på den vägen (inte till vänster i kurvan även om det där står Bagnio di Gavorrano). Efter en liten stund kommer en avtagsväg till höger mot Gavorrano. Ta av där och följ vägen fram till Bagnios enda trafiklyse. Där tar man till vänster ut på en raksträcka där man snart ser Gavorrano uppe på en höjd. Fortsätt och följ den krokiga vägen ända upp till Gavorrano. Var litet vaksam och håll ut till höger i en mycket skarp kurva där det ser ut som om man ska åka in i ett stenbrott.

Uppe i byn kommer man till en T-korsning. Försök hitta en parkeringsplats rakt fram på det lilla torget. Framme. Om ni inte hittar någon parkeringsplats kan någon av er gå hem till Kristina så hjälper hon er. Hon bor ca 100 meter bort till höger (om man har ansiktet vänt mot Coop) på via G Bandi nr 29 (inte backen upp mot kyrkan). Ring på dörrklockan så kommer Kristina att titta ut genom fönstret ovanför dörren.

Det sker hela tiden små förändringar i skyltning och vägsträckningar men beskrivningen stämmer troligen åtminstone till 99 %.
Ladda ned som pdf »
Synpunkter eller önskemål om sidan, maila mia@singsing.se