Start | Lägenheten | Priser/villkor | Resvägar | Gavorrano | Golf | Rundturer & Tips | Galleri | Kontakt
Resvägar
Flyg & hyrbil
Hyrbil från Rom
Hyrbil från Pisa
Bila från Sverige
Hyrbil från Pisa

På flygplatsen finns ett antal olika biluthyrare. Det varierar vilken som är billigast så det lönar sig att jämföra. Om man flyger med Ryanair har det hittills alltid varit billigast att hyra bil hos Hertz via Ryanair. Beställ bil i förväg på nätet. Om man försöker hyra på plats är risken att bilarna har tagit slut. Uthyrarnas kontor ligger en bit bort utanför ankomsthallen. Dit kommer man genom att gå till höger direkt utanför dörrarna i ankomsthallen. Ca 100 meter bort finns en hållplats för en ”shuttlebus” som gratis kör direkt till biluthyrarnas kontor.

Från flygplatsen följer ni gröna skyltar mot Roma. Den första hittar man innan man lämnat flygplatsområdet. Motorvägen mot Livorno och Roma går strax utanför Pisa, inte långt från flygplatsen. Den första delsträckan är avgiftsbelagd. Därför hamnar ni i en betalstation innan ni kommer upp på motorvägen. Efter några mil når ni Livorno. Den snabbaste och enklaste vägen är att där fortsätta motorvägen mot Roma. Den övergår så småningom till en avgiftsfri motorväg som ni ska fortsätta att följa mot Roma (Follonica eller Grosseto kan det också stå på skyltarna). Kör vidare förbi Piombino, Follonicas olika infarter och Scarlino.

Därefter kommer Gavorrano. Sväng av där. Man kommer först upp i en rondell där man följer skylten mot Gavorrano. Då kommer man direkt upp på en bro som går över järnvägen. Bron avslutas med en skarp kurva till vänster och i kurvan finns en skylt , mot vänster, där det står Bagnio di Gavorrano eller Gavorrano. Åk förbi den och ta istället av till höger mot Gavorrano efter ca 200 meter. Då kommer ni efter ett tag fram till byns (Bagnios) enda rödlyse. Ta där av till vänster. Vid slutet av den långa raksträckan inne i byn ser man då Gavorrano uppe på bergssidan i färdriktningen. Därefter är det bara att fortsätta och följa den krokiga vägen upp till byn. När man kommit så långt att det ser ut som man skall köra in i ett stenbrott gäller det att ta det försiktigt. Där kommer en mycket skarp vänsterkurva (en Tornante) som man skall hålla ordentligt ut till höger i för att inte komma ut i fel körbana. Väl uppe i byn kommer du till en T-korsning. Där rakt fram på det lilla torget med fontänen skall ni försöka hitta en parkeringsplats. Om du kommer på en måndag måste du senare flytta bilen för att inte få böter (det är en liten marknad på parkeringen på tisdag morgon/förmiddag). Till höger (om du kommer från parkeringen) ligger via Guiseppe Bandi där ni skall hämta nycklarna hos Kristina Cassepierre i nummer 29.
Ladda ned som pdf »
Synpunkter eller önskemål om sidan, maila mia@singsing.se